Ukupno slučajeva
730 (+25)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Zeljković: Poštovati mjere kako bi se izbjegao 'lokdaun'

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je broj novooboljelih osoba koje imamo posljednih dana izazva veliku zabrinutost, i naglasio da se trenutno nalazimo u situaciji koja zahtijeva takozvani "lokdaun", odnosno zatvaranje.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: RTRS

Međutim, kako je rekao za televiziju "N1", da bi se to izbjeglo potrebno je preduzeti mjere.

"Došlo je do pogoršanja situacije, nakon perioda destabilizacije koji smo imali u prethodnom periodu. Neophodno je podići nivo pažnje", istakao je Zeljković u emisji "Dan uživo" na pomenutojteleviziji.

Govoreći o novim mjerama, kazao je da one morajubiti prilagođene situaciji u samoj lokalnoj sredini, da budu primjenjive u samim opštinama i gradovima gdje je došlo do pogoršanja.

"Kada se ustanove uzroci preduzimaju se određene mjere, koje smo predložiili. To su prije svega druženja, organizovana okupljanja u privatnoj režiji", rekao je.

Dodao jei da je zakonski riješena takva situacija, u smislu da komunalna policija kontroliše sve vidove okupljanja.

Zeljković je rekaoi da u narednom periodu očekuju povećan broj pacijenata sa srednjom teškom i teškom kliničkom slikom i to je ono što ih zabrinjava.