Mekić: Pao je Borac, idemo na tri boda protiv Slobode

Meč protiv Borca pokazao je jednu novu snagu ove ekipe. Borbenost, odgovornost, požrtvovanost, ispunjavanje zahtjeva trenera, a to je sve na kraju nagrađeno sa tri boda koja je malo ko planirao.

Mekić: Pao je Borac, idemo na tri boda protiv Slobode

Čak i određeni ljudi bliski klubu ni u snu nisu očekivali da se može trijmufovati protiv jedne od ekipa koje imaju najveći budžet u ligi, koja je dobro "pazarila" proteklog ljeta i istakla kandidaturu za titulu.

Hrabar je bio trener Radnika Slavko Petrović kada je sastavio startnih jedanaest. Bez kapitena Đurića, reprezentativca Bradonjića, koji je u usponu forme, iskusnog i u ovoj sezoni najboljeg Karića, te jednog od najjačih štopera u ligi, Šuberta, izašao je na megdan ovakvom Borcu.

Imao je hrabrosti  početi meč sa novajlijom Vušurevićem u špicu, momak kome je ovo prva utakmica u plavom dresu, pomjeriti Mekića odmah iza njega, a u sredini priliku dati mladima Gogiću i Šariću.

Još jednom se pokazalo da ovaj "Nijemac" ima "njuh" za utakmicu, može da je osjeti, i naravno da pobjedi. Odmarao je pomenutu četvoricu, trebaju mu za utakmicu jeseni u narednom kolu protiv Slobode. Pobjedio Borac, sa tri boda se pomjerio ka "gore", a ako bude sreće nakon Slobode, i nove pobjede, eto Radnika u sredini.

Naravno, pored Petrovića, najzaslužniji su igrači. Vratilo im se ono što su ispustili u nekim od prethodnih utakmica. Vjerovatno je trebalo, zbog aktivnog rezultata do pred sam kraj meča, odnijeti bodove protiv Mladosti, možda protiv Slobode i Krupe osvojiti još koji bod, ali sada se to polako vraća na realnost.

Igrači su igrali, trpjeli kritike, prozivke pojedinaca, sve to nosili na leđima, a sada pokazali svoje pravo lice. Jedan od njih, koji je takođe bezrazložno osporavan, Nedim Mekić, odigrao je najbolju utakmicu u dresu Radnika.

Bilo ga je svuda, "podvalio" loptu Vušureviču, asistirao, "tukao" se na sredini sa protivničkim igračima, a na kraju stizao i da odradi posao u defanzivi.

- Malo ko je vjerovao da možemo mi nešto uraditi u ovom susretu. Skoro svi su nas otpisali, ali onda smo najjači. Samo smo mi, igrači i stručni štab, vjerovali u povoljan rezultat. Zatvorili smo Borac, nismo im dozvolili njihovu igru, tražili svoju priliku, dočekali je i iskoristili. Neki će reći da je Borac igrao loše. Ne, igrao je onako koliko smo mu mi dozvolili. Dosta smo trčali, pokrivali teren, nadopunjavali jedan drugog, što je dalo rezultat. Ovo nas neće ponijeti, tri boda iz ovog meča moramo potvrditi u susretu protiv Slobode i pokazati da ova generacija zna da igra fudbal, istakao je posle utakmice Nedim Mekić, igrač susreta protiv Borca.

Radnik u narednih sedam dana očekuju dva susreta sa ekipama iz Tuzle. Već u srijedu putuju na Tušanj, na megdan Tuzla sity u okviru drugog kola Kupa BiH, a u nedelju veliki meč ponovo na našem terenu protiv Slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA