Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Opštine i gradovi u Srpskoj dužni da donesu restriktivnije mjere

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS apeluju na sprovođenje mjera zaštite, podsjetivši da su na snazi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije, koji se tiču obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: Ministarstvo zdravlja RS

Upozoravamo da su, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona zabranjena i sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja. Takođe, na snazi je i zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradski i opštinski krizni štabovi dužni da, u slučaju pogoršane epidemiološke situacije, na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere - navodi se u saopštenju, nakon sastanka koji je održao Stručno operativni tim za specifične zadatke zaštite i spasavanja MZSZ.

Na ovom sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i porast broja oboljelih u RS, a sastanku je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.Stručno operativni tim kontinuirano prati stanje u zdravstvenom sistemu RS sa aspekta jačanja kapaciteta kovid bolnica radi adekvatnog zbrinjavanja pacijenata.

- Sve bolnice su snadbjevene potrebnom zaštitnom i medicinskom opremom, laboratorije se kontinuirano snabdijevaju potrebnom količinom testova, a rad bolnica je reorganizovan u korist jačanja kapaciteta kovid odjeljenja - navodi se u saopštenju.