Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Baku broji mrtve, a Jermenija objašnjava - gađali smo legitimne vojne ciljeve

Od eskalacije sukoba na Kavkazu na azerbejdžanskoj strani poginulo je 60 civila, a 270 ljudi je povređeno, kažu iz kancelarije državnog tužilaštva Azerbejdžana.

IZDVOJENO
FOTO: EPA-EFE/AZIZ KARIMOV

"Kao rezultat granatiranja naselja od strane Jermenije, od 27. septembra do danas poginulo je 60 civila, a ranjeno 270", navodi se u saopštenju. Istovremeno, kako se dodaje, oštećeno je 327 civilnih objekata, 1.704 privatnih kuća i 90 stambenih zgrada, prenosi TAS.

Dan ranije prijavljeno je 47 žrtava i 222 ranjenih civila.

Nakon što je azerbejdžanska strana saopštila da je raketirana Gjandža, drugi po veličini grad u Azerbejdžanu, vojska nepriznatog Nagorno-Karabaha je nabrojala svoje legitimne vojne ciljeve u tom gradu.

"Legitimni vojni ciljevi koji se nalaze u Gjandži: vojna vazdušna baza, eskadrila helikoptera, specijalna brigada unutrašnjih snaga, centar za borbenu kontrolu Ministarstva odbrane Azerbejdžana, radio-tehnički bataljon, baza goriva i maziva, mašinsko postrojenje Ministarstva za odbrambenu industriju, fabrika za popravku aviona i preduzeće za remont artiljerije", stoji u saopštenju armije na Fejsbuku.