Ukupno slučajeva
2969 (+64)
Preminuli
67 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

PU Bijeljina: U ovoj godini nije bilo krivičnih djela trgovine ljudima

Na području Policijske uprave Bijeljina za devet mjeseci ove godine nije bilo krivičnih djela trgovine ljudima, evidentiran je 51 prekršaj prosjačenja, kao i 103 migranta koja su ilegalno prešla granicu BiH, saopšteno je iz ove uprave.

BIJELJINA

Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju da građani prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatni servisni broj 122 ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja upućuju na trgovinu ljudima ili su i sami žrtve zloupotrebe.

Povodom 18. oktobra - Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, ova policijska uprava učestvovala je u realizaciji aktivnosti s ciljem podizanja svijesti građana o problemu trgovine ljudima, u skladu sa Akcionim planom Vlade Republike Srpske za suprotstavljanje trgovine ljudima 2020-2023.

Cilj aktivnosti jeste informisanje javnosti o mogućim načinima izvršenja krivičnih djela u vezi sa trgovinom ljudima, te kako se zaštititi i preventivno reagovati, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Izradom promotivnog postera pod nazivom "Spriječimo trgovinu ljudima" objašnjeni su načini zloupotrebe lica različitih kategorija u svrhu eksploatacije, a cilj ovih aktivnosti je upoznavanje građana o mogućim vidovima trgovine ljudima, kako bi uočavanje takvih pojava prijavili nadležnim institucijama.