Učesnici YEP inkubatora predstavili svoje poslovne ideje

Petnaest učesnika ovogodišnjeg ciklusa JEP (YEP) inkubatora poslovnih ideja, danas je predstavilo svoje biznis ideje i tako ušlo u nadmetanje za izbor deset najboljih koji će dobiti finansijsku podršku za samozapošljavanje.

Učesnici YEP inkubatora predstavili svoje poslovne ideje

Polaznici su svoje prezentacije spremili na osnovu jednomjesečne preduzetničke obuke na kojoj su učestvovali i njihove ideje će ocjenjivati komisija koju čine predstavnici četiri ustanove.

JEP inkubator u Bijeljini sprovode Gradska uprava Grada Bijeljina i Investiciona fondacija „Impakt", uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u Gradskoj upravi Ankica Todorović je podsjetila da je tokom prethodne dvije godine, preko projekata u kojima je učestvovala Gradska uprava, podržano ukupno 28 preduzetnika za šta je, uz stručnu podršku, obezbijeđeno i 178.000 konvertibilnih maraka bespovratnih sredstava.

Prvobitno je bilo planirano da ove godine pet učesnika Inkubatora dobije podršku, ali će, na osnovu inicijative Gradske uprave i izdvajanja dodatnih sredstava iz gradskog budžeta, još pet poslovnih ideja biti finansirano.

Mirela Omerović iz „Impakta" je pojasnila da će pojedinačne pomoći iznositi do 5.000 konvertibilnih maraka, a da je Bijeljina jedina lokalna zajednica u kojoj će biti podržano deset preduzetnika.

- Preduzetnici koji će dobiti finansijsku podršku za pokretanje poslovanja imaće mentorsku podršku i u narednim fazama svojih poslovnih poduhvata - dodala je Omerovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA