Dogovor o izgradnji infrastrukture u Amajlijama

Put od crkve prema seoskom groblju u Amajlijama je najduža dionica (1800 metara) koju će ove jeseni asfaltirati Gradska uprava, a vrijednost radova iznosiće 194.000 KM.

Dogovor o izgradnji infrastrukture u Amajlijama

Za izgradnju saobraćajnice mještani sela su obezbijedili učešće od 30 odsto, dok će preostali iznos biti izdvojen iz gradske kase.

Pored puta koji će biti završen u narednim danima, članovi Savjeta mjesne zajednice u Amajlijama su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem razgovarali o mogućnostima sanacije prilaznog puta u selo, ali i o još nekoliko tema koje su od važnosti za stanovnike ove mjesne zajednice. Mićić je najavio i pomoć Gradske uprave za žitelje novog naselja u Amajlijama.

- U dotrajalim zgradama alternativnog smještaja je drvena stolarija koja će biti zamijenjena. Vrijednost ovog projekta je 46.000 KM, a sredstva za njegovu realizaciju će biti uskoro obezbijeđena. U saradnji sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije RS, u sklopu novog naselja očekujemo da počnemo izgradnju još jednog stambenog objekata od 12 stanova. Grad će, kao i do sada, pored izrade projekta, obezbijediti infrastrukturu, uključujući asfaltiranje pristupnih puteva i neophodne dozvole i saglasnosti za gradnju. Počeli smo izgradnju objekta u kojem će stanari naselja imati prostorije za društvene sadržaje i prodavnicu, tako da, kada naredna zgrada od 12 stanova bude završena, stanari naselja će imati potpuno uređeno mjesto za život - najavio je Mićić.

Mladen Trifković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice u Amajlijama, je zahvalio Gradskoj upravi što će pomoći u izgradnji puta prema groblju koji je izuzetno značajan za mještane sela.

- Očekujemo dobru saradnju i u realizaciji narednih projekata u Amajlijama, a zajedno smo odredili prioritete koje je potrebno postepeno rješavati - istakao je Trifković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI