Ukupno slučajeva
3019 (+50)
Preminuli
68 (+1)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Kupi kolač i daj svoj doprinos!

U organizaciji Saveza studenata Bijeljina, studenti Fakulteta poslovne ekonomije, Pedagoškog, Poljoprivrednog i Pravnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo organizovali su humanitarnu akciju prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje dvije studentkinje ovog univerziteta, Vanje Mirković, koja ima karcinom kostiju, i Dajane Lazarević, koja se nalazi u stanju svjesne kome, nakon teške povrede glave, kao posljedica pada sa bicikla.

BIJELJINA

Neophodna su značajna finansijska sredstva za liječenje.

Kristina Koprivica, predsjednik Saveza studenata Bijeljina, kaže da već tri dana studenti obavljaju simboličnu prodaju kolača u Centru za visoko obrazovanje i na gradskom trgu u Bijeljini.

„Pokušali smo animirati građane, kako bi se i oni uključili u ovu humanitarnu akciju svojim skromnim prilozima. Zahvaljujući lokalnim slastičarnicama, „Mocart" i „San Marko" dijelimo kolače prolaznicima. U akciju su se uključile i bijeljinske firme „Sport vižn" i „Mega drvo" koje su uplatile po 500 KM za liječenje studentkinja. Iskazana je ljudska i kolegijalna solidarnost, kada su bolesne studentkinje u pitanju. Nadamo se pozitivnom ishodu, što se tiče izlječenja naših koleginica", kaže Kristina Koprivica.