Ukupno slučajeva
2851 (+60)
Preminuli
62 (+1)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Dodik na otvaranju nove kovid bolnice u Bijeljini

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Bijeljini prisustvuje otvaranju nove kovid bolnice sa dodatnih 40 do 50 kreveta.

BIJELJINA
FOTO: Srna

Nova kovid bolnica je ulaganjem Vlade Republike Srpske izgrađena u adaptiranim prostorijama stare bolničke zgrade, a u jednom od starih objekata uređen je i prostor gdje će biti izmještena poliklinika sa konsultativno specijalističkim ambulantama.

Otvaranju kovid bloka, koji će zaštiti rad bijeljinske bolnice, prisutvuje i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

U toku je sastanak Kriznog štaba Bolnice "Sveti Vračevi", na čelu sa vršiocem dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Zlatkom Maksimovićem, kojem prisustvuju Dodik i Šeranić, nakon čega slijedi obilazak prostorija nove kovid bolnice i poliklinike.

Sadašnja kovid bolnica u Bijeljini ima kapacitet između 40 i 50 bolesničkih kreveta i od početka epidemije virusa korona zbrinula je preko 550 pacijenata.