Ukupno slučajeva
2969 (+64)
Preminuli
67 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Paragvaj: Sedam leševa u fazi raspadanja stigli u kontejneru iz Srbije!

Vlasti Paragvaja saopštile su da je pronađeno sedam leševa u fazi raspadanja u kontejneru sa poljoprivrednim đubrivom koji je dopremljen iz Srbije.

REGION I SVIJET
FOTO: AP/Jorge Saenz

Policija u Paragvaju pokrenula je opsežnu istragu kako bi ustanovila kako se u kontejneru, koji je posle tromesečnog putovanja stigao u prestonicu Asunsion, našlo sedam tela za sada neidentifikovanih osoba.

Patolog Roza Romero rekla je dnevniku "Nasion" da je jedna od osoba "konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane", ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije.

Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

- Radi se o krupnijim osobama, ne o deci. Čini se da je reč o odraslim muškarcima- rekla je Roza Romero.

Dnevnik "Ultima ora" navodi da je policija pretražila svih pet kontejnera koji su stigli iz Srbije, navodeći da u četiri nije pronađeno ništa.

Zamenik policijskog komesara Migel Rivarola je naveo da je pronađeno sedam lobanja, kao i delovi tela, te da sve ukazuje da se radi o migrantima, koji su se ugušili u kontejnerima.

Prema podacima vlasnika tovarakontejner je poslat iz Srbije 22. jula i stigao je u Paragvaj 19. oktobra.