Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Slovenci najavili drastičnije vanredne mjere

Slovenija uvodi drastičnije vanredne mjere jer je u posljednja 24 sata potvrđeno 1.675 novih slučajeva korona virusa i petoro preminulih kovid pacijenta, objavilo je danas ministarstvo zdravstva Slovenije.

REGION I SVIJET
FOTO: Tanjug/AP

Današnji bilans novozaraženih manji je od rekordnih 1.961 koliko je evidentirano juče, ali je procenat potvrđenih slučajeva među testiranim građanima Slovenije do sada najviši - skoro 30 odsto.

U izvještaju hrvatske agencije HINA navodi se da se i dalje povećava broj hospitalizovanih - trenutno 508 pacijenata, od kojih 71 na intenzivnoj njezi.

Slovenija je dosad registrovala ukupno 22.952 zaraženih i 240 preminulih od posljedica Kovida-19.

U okviru vanrednih mjera na snazi je zabrana napuštanja stalnog boravišta, nastava u školama i na fakultetima odvija se na daljinu, dok od ponedjeljka neće raditi ni vrtići.

Od juče su zatvorene sve prodavnice osim onih kojeprodaju hranu i druge osnovne namirnice, ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, teretane, bazeni, bioskopi, kulturne ustanove i autoperionice.