Dodik: Štab danas odlučuje o zatvaranju škola

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije biti razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i mogućnost zatvaranja škola.

Dodik: Štab danas odlučuje o zatvaranju škola

"Ako takva odluka bude donesena, biće to isključivo na period od sedam dana", rekao je Dodik.

On je ocijenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

"U Banjaluci funkcioniše kovid bolnica, potrebno je da se obezbijedi još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti", rekao je Dodik novinarima u Čelincu.

Dodik je naglasio da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci od jutros primljeno 30 novozaraženih virusom korona, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od Kovida-19.

On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom biće veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje korona virusa.

Građanima je poručio danose zaštitne maske, drže distancu i ličnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata u Republici Srpskoj po ugledu na neke evropske zemlje, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biće rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA