Bijeljinska Komunalna policija apeluje da se poštuju pravila političkog oglašavanja

Komunalna policija u Bijeljini istakla je danas da političke partije i kandidati koji se reklamiraju na području Semberije moraju za to imati odobrenje gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Bijeljinska Komunalna policija apeluje da se poštuju pravila političkog oglašavanja
FOTO: Srna

"Svi politički subjekti koji se reklamiraju na području grada Bijeljina dužni su da to čine na mjestima na kojima je to dozvoljeno i propisano, a to su megabordi, bilbordi, banderole, oglasne table, dok se na ostalim mjestima ne mogu reklamirati", rekao je Ratomir Draganić iz Komunalne policije.

On je ocijenio da prvi put tokom izbora Bijeljina izgleda pristojno i dodao da je tokom svih prethodnih izbora politički marketing znatno narušio izgled grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Na kružnim tokovima, raskrsnicama i pješačkim prelazima bilo je mnogo drvenih panoa sa plakatima kandidata, koji ne samo da su narušavali izgleda grada, već su i ugrožavali učesnike u saobraćaju", rekao je Draganić.

Iz Komunalne policije su najavili kazne za političke subjekte koji se ne budu pridržavali propisane odluke o reklamiranju i dali rok od dva dana da uklone plakate postavljene na drvorede i stubove ulične rasvjete.

Kazne za pravna lica, odnosno političke subjekte, iznose od 1.000 do 1.500 KM, za odgovorno lice, odnosno predsjednika političke stranke od 150 do 200 KM, za kandidate od 150 do 200 KM.

Draganić je napomenuo da su svi učesnici izbora dužni da sedam dana nakon izbora uklone svoje reklamne materijale sa područja grada Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA