Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

60 odsto testiranih u Bijeljini pozitivno na virus korona

Rukovodstvo bijeljinske bolnice danas je zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu zakazalo vanrednu pres konferenciju, na kojoj je upozoreno da je 60 odsto testiranih pozitivno na virus korona.

BIJELJINA

Od 143 testirane osobe u Bijeljini čak 92 su pozitivne na virus korona. Bijeljinska PCR labaratorija testira deset opština i tu je takođe visok procenat zaraženosti, upozorio je danas Zlatko Maksimović v.d. direktor bolnice.

U Kovid bolnici smještena su 34 pacijenta, a najveći broj je teških bolesnika. Samo juče je bilo 13 novih prijema.

Danas se novinarima obratio i pacijent koji je ležao u bijeljinskoj kovid bolnici od 11.jula do 17. avgusta i bio priključen na respirator.

Direktor bijeljinske bolnice je rekao i da su počeli da povlače specijalizante sa specijalizacija, jer im je sada potreban veći broj ljudi za pacijente smješteneu dvije kovid bolnice. Iz bolnice Sveti Vračevi su apelovali na građane da poštuju epidemiološke mjere i shvate ozbiljno situaciju u kojoj se svi trenutno nalazimo.