Ukupno slučajeva
2969 (+64)
Preminuli
67 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić negativan na virus korona

S obzirom na sve veći broj zaraženih virusom korona u Bijeljini i Republici Srpskoj, gradonačelnik Bijeljine i predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić odlučio je da obavi testiranje, nakon čega je dobio negativan rezultat, te je poručio da su zdravlje građana i poštovanje mjera zaštite koje su propisale nadležne institucije važnije od bilo koje politike.

BIJELJINA

- Poštovani građani, podatak da je samo u posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovano 630 slučajeva zaraze kovidom-19 jasno pokazuje da se epidemiološka situacija komplikuje i da je u ovom trenutku odgovornost svakog pojedinca najmanje što možemo da učinimo jedni za druge. Osjećao sam dužnost da se, kao gradonačelnik i predsjednik stranke, kao osoba koja je u svakodnevnom kontaktu sa ljudima, testiram, a saznanje da sam negativan na virus korona dalo mi je još veću snagu da sa svojim saradnicima nastavim borbu protiv epidemije - naglasio je Mićić.

On je pozvao sugrađane da ozbiljno shvate sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i preporuke zdravstvenih radnika, kako bi na kraju zajedno pobijedili virus.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić otputovao je danas u Banjaluku, gdje će na poziv predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović zajedno sa načelnicima i gradonačelnicima drugih lokalnih zajednica učestvovati na sastanku povodom pogoršane epidemiološke situacije, s ciljem donošenja novih mjera za smanjenje širenja virusa korona.