Dodik: Nastavu u školama vratiti od ponedjeljka

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da nastavu u školama treba vratiti od ponedjeljka, kako je i predviđeno.

Dodik: Nastavu u školama vratiti od ponedjeljka

Mjera privremene obustave nastave su bile odgovorne, u cilju zaštiti đaka i nastavnika. Ali, đake treba vratiti u učionice i prepustiti lokalnim zajednicama da shodno situaciji donesu odluke na svom području - poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ovom krizom se mora suvereno upravljati, zdravlje naroda je najvažnije, bez obzira na političke prilike i predizbornu kampanju – rekao je Dodik.

Dodik je to rekao u zgradi Vlade Republike Srpske, gdje je u toku sastanak zvaničnika Srpske sa predstavnicima institucija, gradonačelnicima i rukovodiocima bolnica s ciljem sagledavanja stanja u vezi s pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Dodik je istakao da je smanjenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima neophodna mjera.

Ocijenio je da se mora pooštriti inspekcijski nadzor.

"Nećemo uvoditi vanredno stanje, ali tražimo poštivanje mjera koje se donose. Trebamo se boriti za to da se ne zatvore granice", rekao je Dodik.

Istakao je da je prije sat vremena razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da neće biti zatvaranja granica između Srpske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA