Ukupno slučajeva
2851 (+60)
Preminuli
62 (+1)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

U bijeljinsku kovid bolnicu danas hospitalizovano 40 bolesnika

U bijeljinskoj kovid bolnici danas je hospitalizovano 40 bolesnika, većina oboljelih ima tešku kliničku sliku, na kiseoničkoj terapiji je 25 bolesnika, a jedno lice je umrlo, saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi".

BIJELJINA

"Nažalost, u protekla 24 časa bilježimo još jedan smrtni slučaj. Riječ je o ženskoj osobi starije životne dobi, sa komorbiditetima", navodi se u saopštenju.

U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano 87 osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona.

U saopštenju se ističe da je epidemiološka situacija ozbiljna, ali da je "bijeljinska bolnica dočekuje organizovano".

"S ciljem adekvatnog postupanja u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije, od ponedjeljka, 26. oktobra, Bolnica `Sveti vračevi` prešla je na realizaciju plana `B` prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske, što znači da je potpuno odvojen kovid dio od ostalog dijela bolnice, te da se svi ambulantni pregledi obavljaju u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu", navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice apeluju da javnost shvati ozbiljnost situacije i da se svi striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, ističući da je to jedini način da se zaustavi dalja ekspanzija infekcije novim korona virusom.