U kovid bolnici u Bijeljini danas hospitalizovan najveći broj pacijenata

U kovid bolnici u Bijeljini danas je hospitalizovano 47 pacijenata, što je najveći broj od početka pandemije virusom korona.

U kovid bolnici u Bijeljini danas hospitalizovan najveći broj pacijenata

"Sa teškom kliničkom slikom je 30 oboljelih, od kojih je petoro životno ugroženo", objavljeno je na sajtu bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".

U protekla 24 časa preminuo je stariji muškarac sa komorbiditetima.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da se povećava broj bolesnika u kovid bolnici, kao i broj oboljelih sa teškom kliničkom slikom.

U Bijeljini je i danas visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih i iznosi oko 60 odsto.

U protekla 24 časa virus korona je registrovan kod 61 osobe iz Bijeljine.

"Epidemiološka situacija je prijeteća i veoma neizvjesna, ali zahvaljujući na vrijeme preduzetim mjerama, bijeljinska bolnica je dočekuje spremno", rečeno je na sastanku Kriznog štaba.

Prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, od početka ove sedmice odvojen je kovid dio od ostalog dijela bolnice, a svi ambulantni pregledi obavljaju se u novoj poliklinici u zgradi stare hirurgije.

Iz Bolnice "Sveti vračevi" apeluju na javnost da epidemiološku situaciju shvate krajnje ozbiljno i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, jer je to i dalje jedini način zaštite od infekcije novim virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA