Norveška Ambasada donirala oko 11.800 KM

Norveška Ambasada u BiH donirala je oko 11.800 KM Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini za saniranje mokrog čvora u područnoj školi u selu Hase, i za nabavku deset novih računara.

Norveška Ambasada donirala oko 11.800 KM

Direktor ove škole Vaso Mitrić rekao je da je mokri čvor u područnoj školi u Hasama dotrajao i jako je neuslovan, pa će sa novcem koji je donirala Ambasada Norveške taj problem biti riješen. Prema njegovim riječima, nakon rekonstrukcije mokrog čvora, ostatak novca biće uložen u kupovinu novih računara, zato što su u ovoj školi u funkciji samo tri računara.

"Škola je napravljena prije 35 godina. Sljedeći i najveći prioritet su novi prozori, krov sale koji je oštećen i prokišnjava, i kotlovnica koja je dotrajala", rekao je Mitrić.

Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Džon Andreas Olsen, koji je i visoki vojni predstavnik Norveške, rekao je da je ovoj zemlji drago da može pomoći jer je budućnost BiH u obrazovanju.

Osnovna škola "Knez Ivo od Semberije" ima 64 odjeljenja i 1 580 učenika, jednu centralnu i tri područne škole u Hasama, Ljeljenči i Koviljušama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA