Mandić: Krivokapić da posjeti Beograd pa Banjaluku

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić smatra da bi prvi potezi mandatara crnogorske Vlade Zdravka Krivokapića, kada je riječ o regionu, trebali da budu usmjereni na Srpsku i Srbiju.

Mandić: Krivokapić da posjeti Beograd pa Banjaluku
FOTO: Tanjug

"Mislim da bi budući premijer Crne Gore, pogotovo premijer koji je to postao na osnovu snage srpskih glasova u Crnoj Gori i, moram reći, potpune srpske solidarnosti Srbije i Republike Srpske, odnosno našeg naroda iz Srbije i Srpske, trebao da posjeti prvo Beograd, a potom i Banjaluku", izjavio je Mandić.

On je naglasio da Krivokapić to ne treba da radi zbog sebe, već zbog onih koji su za njega glasali.

Lider Nove srpske demokratije je iskazao zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i građanima Republike Srpske.

"Dužan sam da zahvalim i Republici Srpskoj, i njenim građanima, i njihovoj radosti kada smo pobijedili, i njihovoj solidarnosti kada smo organizovali litije u Crnoj Gori, pa su se te litije prelivale i organizovale u Srpskoj. To je ona bratska ljubav koja mora da nas veže, da nas podstiče da budemo bolji, solidarniji, da radimo zajedno jedni s drugima", istakao je Mandić.

On je za RTRS rekao da srpski narod u Crnoj Gori ima veliku zahvalnost i obavezu prema Dodiku, za kojeg je istakao da je mnogo pomogao time što je uložio veto u Predsjedništvu BiH zbog poziva predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da posjeti BiH.

"Građani Republike Srpske treba da budu ponosni i da znaju da je njihov predstavnik u Predsjedništvu BiH ispunio svoju nacionalnu dužnost. Srpski narod iz Crne Gore, a vjerujem i čitava Crna Gora je veliki dužnik Republici Srpskoj. Lično sam dužnik gospodina Dodika i zbog ovoga što je uradio, i zbog otvorene i javne podrške koju je dao Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ovom prostoru i srpskom narodu", poručio je Mandić.

Kada je riječ o novoj Vladi u Crnoj Gori, Mandić je ukazao da su iz DF-a uvijek govorili da će glasati za svaku Vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista.

Mandić je naglasio da će stranačkim organima biti predloženo da glasaju za tu Vladu i da on nema nikakvu dilemu da će oni to i podržati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA