Ukupno slučajeva
3019 (+50)
Preminuli
68 (+1)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Slovenija: Diskriminacija vozača iz Srbije, Sjeverne Makedonije i BiH zbog korone

Slovenački Sindikat transporta upozorio je danas na diskriminaciju vozača iz Srbije, Sjeverne Makedonije i BiH, koji ne mogu da slobodne dane provode kod kuće zbog mjera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa.

REGION I SVIJET

Po tim mjerama, nije moguće prelaziti granicu i odlaziti u takozvane treće zemlje na 72 sata iz porodičnih razloga, već je moguće da se ulazi samo u EU ili zemlje Šengen zone, prenosi STA.

U saopštenju Sindikata navodi se da najmanje tri četvrtine vozača kamiona dolazi iz Srbije, BiH i Sjeverne Makedonije i da oni ne mogu da napuste Sloveniju kako bi vikend proveli kod kuće, iako nemaju gdje da budu u Sloveniji.

Zbog toga, navodi se, oni najčešće vikende provode u vozilima iz kojih inače ne izlaze 25 ili više dana mjesečno.

Vozači su se žalili da su zbog novih mjera prisiljeni da borave u vozilima gdje nemaju odgovarajuće uslove, niti mogućnost održavanja distance, a prije svega zato što su odvojeni od porodica i zbog toga su najavili da će, ako se to ne promjeni, 1. decembra otići kućama i napustiti vozila.