Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Humanitarni bazar za Minju u Bijeljini

Neformalna FB grupa Humanitarni bazari RS u utorak, 24. novembra organizuje Humanitarni bazar za pomoć u liječenju teško oboljele djevojčice Minje Matić.

BIJELJINA

Bazar će se održati od 9 do 17 časova na gradskom trgu u Bijeljini.

-U ponudi ćemo imati knjige, igračke, kolače, slatka i slana peciva, nakit, ukrase, kozmetiku, odjeću i još mnogo toga. Cijene će uglavnom biti simbolične, a sav prihod od prodaje će biti uplaćen za liječenje male Minje, kažu organizatori.

Sve donacije će se primati isključivo taj dan na trgu.

-Biće organizovana i tombola sa velikim brojem vrijednih nagrada. Dođite, svi ste pozvani, da pomognemo zajedno, poručuju organizatori.

Djevojčici Minji Matić po rođenju je ustanovljena rijetka i teška neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija, tip 1, koja se manifestuje gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Minji je sada potrebna novčana pomoć za liječenje u Americi, a ljekari kažu da bi terapiju trebalo da primi najkasnije u narednih nekoliko mjeseci.