Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Otvorena farma muznih krava u sklopu Poljoprivredne škole u Bijeljini

U Poljoprivrednoj školi u Bijeljini završena je izgradnja Farme muznih krava. Gradska uprava finansirala je izgradnju objekta u vrijednosti 1,1 milion maraka koji je predat na upotrebu učenicima i profesorima koji su decenijama izvodili nastavu u starom neuslovnom objektu.

BIJELJINA
FOTO: RTRS

Škola je dobila moderan objekat u kojem će više stotina učenika sticati praktično znanje iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja. Ova generacija učenika, i mnoge prije nje, praktično znanje sticali su na staroj farmi.

- Ova farma i stara štalasu neuporedive.Ovdje imamogrijanje, dok smo se tamo grijali na peć, itrebalo je više radne snage - kaže učenik ove škole Ognjen Bajić.

Pomoćnik direktora Poljoprivredno-medicinske škole u Bijeljini Dejana Stanimitović ističe da škola sa ovim objektom i konstantnim razvojem, dalje unapređuje svoj rad, kao i razvoj grada.

Riječ je o najmodernijoj farmi muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom, neophodnim za savremeno obrazovanje. Gradska uprava je za izgradnju objekta, koji će koristiti 700 učenika, obezbijedila 1,1 milion maraka.

Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, ističe da ova ogledna farma ima i radionice, laktofriz, kao i za teljenje krava i smještaj teladi.

- Sada će učeniciimati dobru praksu. Imaju i kabinete i učionice, a i kupatila gdje se mogu istuširati -kaže Mićić.

Na mjestu stare farme, nakon njenog rušenja, biće sagrađen studenstki dom i veći park, dodao je Mićić.