Ukupno slučajeva
4130 (+17)
Preminuli
126 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

MGP Rača: Državljani Turske pokušali ući u BiH sa lažnim PCR testovima

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu za sedmero državljana Republike Turske, nakon što su prilikom graničnih provjera pokazali potvrde PCR testa na COVID-19 za koje se sumnja da su falsikovane.

BIJELJINA

Strani državljani su u dva vozila, srbijanskih nacionalnih oznaka, na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsifikovanje isprave", o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U skladu sa Zakonom o strancima, i s obzirom na to da predstavljaju prijetnju po javno zdravlje, državljanima Turske su uručena rješenja o odbijanju ulaska u BiH, saopšteno je iz granične policije.