Ukupno slučajeva
4130 (+17)
Preminuli
126 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Slovenija će pojačati mjere ako uskoro ne bude rezultata?

Bojana Beović, šef slovenačkog kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, rekla je danas da će grupa predložiti produženje postojećih restriktivnih mjera ove nedelje.

REGION I SVIJET
FOTO: Screenshot/YouTube

"Nije nemoguće da počnemo da razmatramo i promjene u restriktivnim mjerama ukoliko postojeće ne pokažu rezultate, što bi trebalo da se vidi krajem nedelje", rekla je Beović za agenciju STA.

Beović je rekla da virus korona nastavlja da cirkuliše među populacijom velikim intenzitetom, uprkos mjerama, kao što su zatvaranje vrtića, škola na snazi već mjesec dana.

"Neke države, poput Austrije, su morale da čekaju nedjeljama da se smiri situacija nakon uvođenja restriktivnih mjera. Međutim, to nije zasad slučaj sa Slovenijom, jer je ovde drugačije društvo", rekla je ona.

Beović je dodala da se virus širi najviše u firmama, pošto su obrazovne ustanove zatvorene, kao i kafići, zbog čega nije moguće olakšati mjere koje se tiču posla.

"Kompanije moraju same da se pobrinu da se prekine širenje korone među zaposlenima", zaključila je ona.