Kovačević: SNSD ima najviše načelnika, ne razmišljamo da umanjujemo njihove nadležnosti

SNSD je politička stranka koja ima ubjedljivo najveći broj načelnika i gradonačelnika u Republici Srpskoj i sigurno je da ne razmišlja o tome kako da umanji njihove nadležnosti, poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević: SNSD ima najviše načelnika, ne razmišljamo da umanjujemo njihove nadležnosti

Kovačević je naglasio da je isto tako sigurno da se bilo kakve eventualne izmjene zakona koji se tiču nadležnosti i procedura donošenja odluka na nivou lokalnih zajednica odnose na sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a ne samo na Banjaluku ili bilo koju drugu opštinu ili grad u Republici Srpskoj, kako to neki žele maliciozno predstaviti u javnosti.

"Ono o čemu razmišljamo, poučeni ranijim iskustvima i poteškoćama u funkcionisanju lokalnih zajednica, jeste da je potrebno pronaći rješenje kako da, u okolnostima kada ne postoji saglasnost između načelnika ili gradonačelnika i skupštine kao najvišeg zakonodavnog organa lokalne zajednice, ne trpe građani i ne zaustavlja se razvoj samih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj", pojasnio je Kovačević.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio da je definitivno potrebno odrediti određeni vremenski rok u kojem je potrebno postići dogovor između grado/načelnika i skupštine, kao i model razrješenja i donošenja konačne odluke u situacijama kada pomenuti vremenski rok istekne.

Portparol SNSD-a je istakao da je to zadatak za sve političke stranke u Republici Srpskoj, a u interesu njenih građana i nesmetanog razvoja svih lokalnih zajednica.

"SNSD je definitivni pobjednik ovih lokalnih izbora u Republici Srpskoj i u BiH, stranka koja je osvojila najveći broj glasova, načelničkih i gradonačelničkih pozicija, ali i odborničkih mjesta širom Republike Srpske. SNSD u potpunosti uvažava izbornu volju naših građana u svim lokalnim zajednicama i zajedno sa svim našim koalicionim partnerima planira snažno nastaviti sa realizacijom projekata za razvoj svih lokalnih zajednica i Republike Srpske u cjelini", naglasio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA