Ukupno slučajeva
4179 (+15)
Preminuli
130 (+1)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

PU Bijeljina: Sankcionisano 75 pješaka

Tokom četverodnevne policijske akcije kontrole na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina sankcionisan je 361 vozač zbog nepropuštanja pješaka na pješačkom prelazu, te 75 pješaka zbog prekršaja, saopšteno je iz ove uprave.

BIJELJINA

U okviru akcije koja je sprovedena od petka, 20. novembra, do utorka, 24. novembra, pod nazivom "Odnos vozač-pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova" kontrolisano je 1.098 vozača i vozila.

Policija izvršila 690 alkotestiranja, pri čemu je kod 63 lica utvrđena koncentracija alkohola u organizmu, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Četiri vozača su lišena slobode zbog utvrđene koncentracije iznad 1,5 promila alkohola u organizmu i zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

Najveći broj vozača je bio pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,31 do 0,80 promila - njih 31 ili 49 odsto, od 0,81 do 1,50 promila zabilježena su 24 vozača ili 39 odsto, dok je kod četiri vozača utvrđena koncentracija od 0,01 do 0,30 promila -mladi vozači, do tri godine vozačkog iskustva.

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju, te da svojim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.