Srbija samo na testove dnevno troši više od 700.000 evra

Srbija samo na testove za virus korona potroši dnevno više od 700.000 evra, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da je to cijena za 20.000 testiranja dnevno.

Srbija samo na testove dnevno troši više od 700.000 evra

Ona je za TV Pink navela da su PCR laboratorije otvorene širom Srbije od Subotice do Kosovske Mitrovice.

Kako kaže, sa otvaranjem novih laboratorija stvorena je mogućnost da se radi više testiranja, te da će se sada ići na više od 25.000 testiranja dnevno.

"Kod nas se rezultat testa čeka najviše 12 sati. Na 100.000 stanovnika imamo najviše testiranja u okruženju", navela je premijerka Srbije.

Ističe da se ogroman novac ulaže u nabavku lijekova, zaštitne opreme, izgradnju dvije kovid bolne u Batajnici i Kruševcu, te da oni koji pričaju da se u ovom momentu čuva ekonomija, a ne zdravlje ljudi, treba da znaju da je "ekonomija zapravo zdravlje ljudi".

Srbija je, pojašnjava, važno da dok se bori sa kovidom 19 nastavi i sve infrastrukturne projekte prije svega u zdravstvene ustanove - nastavlja se izgradnja Kliničkog centra Srbije, rekonstrukcija Infektivne klinike, izgradnja Dedinja 2, opštih bolnica u Prokuplju, Vranju, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, domovi zdravlja u Valjevu i Novom Sadu, kreće izgradnja Tiršove 2.

"Rast BDP-a znači rast plata, penzija", rekla je ona.

Brnabić je rekla da se SNS, dok je bio u opoziciji, nije bavila imovinom porodice Dragana Ðilasa, jer su, kaže, postojale neke "crvene linije", koje se nisu prelazile, i tada se nije dirala porodica, što danas, kaže, nije slučaj.

"Te crvene linije je tada postavljala opozicija, a ne vlast. Tada je Vučić mogao da pita i šta radi porodica Dragana Ðilasa, ali tada su postojale te crvene linje koje se nisu prelazile. Koliko god da ste imali prostor da pucate na prazan gol, niste dirali porodicu", rekla je Brnabić.

Kako kaže, promijenila se opozicija, koja sada nema nikakvu ideju o tome šta da se radi, kako da se konstruktuvno kritikuje.

"To su samo laži, poput one Marinike Tepić o naseljavanju migranata... Ideja je da se svaki dan laže, opanjkava, optužuje, umesto da se bave poslom opozicije", rekla je Brnabić.

Dodala je i da je opozicija u martu kritikovala restriktivne mjere, u borbi protiv korone, nazivajući ih "diktaturom", da bi u novembru bili nezadovoljni što mjere nisu dovoljno restriktivne, tvrdeći da ih vlast ne uvodi, plašeći se za rejting.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA