Bijeljina: Podsticaji za samozapošljavanje

Gradska uprava Grada Bijeljina i JU „Zavod za zapošljavanje Republike Srpske“ raspisali su Javni poziv za dodjelu podsticaja nezaposlenim licima na teritoriji Bijeljine, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a u cilju podrške samozapošljavanju i razvoju zanatstva.

Bijeljina: Podsticaji za samozapošljavanje

Vrijednost programa iznosi 40.000 KM, od čega je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 50 odsto sredstava, a preostalih 50 odsto Programa finansiraće Zavod za zapošljavanje.

Pravo na podsticaj imaju nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje - Biro Bijeljina, koja su nastanjena na području Grada Bijeljina i starija od 18 godina, a pripadaju jednoj od grupa - demobilisani borci VRS; ratni vojni invalidi VRS; djeca poginulih boraca VRS; nezaposlena lica preko 40 godina starosti; žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture; nezaposlena lica u ruralnim sredinama; štićenici domova koji su završili obrazovanje; mladi sa VSS bez radnog iskustva; mladi sa VSS bez radnog iskustva - djeca poginulih boraca; mladi sa SSS bez radnog iskustva - djeca poginulih boraca, kao i lica koja se nalaze na evidenciji duže od 6 mjeseci.

Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana Komisija, a maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od osam lica.

U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci.

Rok za podnošenje prijava je do 20. decembra 2020. godine, a rezultati Javnog poziva biće objavljeni na oglasnim tablama i zvaničnim internet stranicama Grada Bijeljina i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Više detalja o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA