Zabrana rada za dva ugostiteljska objekta

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama protekle sedmice subjektima izrekli kazne u iznosu od 6.000 KM.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Za dva ugostiteljska objekat izrečena je i mjera privremene zabrane rada.

- Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice, kao i u dane vjerskih praznika, nastavili sa pojačanim nadzorom sprovođenja preventivnih mjera, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva i suzbijanja širenja virusa korona. Sprovedeno je 275 inspekcijskih kontrola i u šest slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju - saopštili su iz Inspektorata RS.

Dodaju da je u okviru sprovođenja navedenih mjera do sada obavljeno više od 33.600 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 502.000 KM, dok je za 50 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

- Inspektori će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS - poručuju iz Inspektorata RS.

 

 

  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    7°C
  • 08:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI