Ukupno slučajeva
4196 (+17)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Konstitutivna sjednica 25. januara

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Grada Bijeljina održaće se 25. januara, a sedam dana ranije održaće se još jedan pripremni sastanak na kom će biti definisani svi prijedlozi koji bi trebalo da se nađu na prvoj sjednici, dogovoreno je na međustranačkom sastanku.

BIJELJINA
FOTO: Semberija info

Predsjednik Skupštine Slaviša Marković je pojasnio da će se na Konstitutivnoj sjednici izabrati novo rukovodstvo Skupštine (predsjednik i dva potpredsjednika) i sekretar, a Poslovnik predviđa i radna tijela Skupštine, odnosno 17 komisija koje su u sastavu skupštinskih organa.

-Očekujemo da će izvršiti i izbor vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja i zamjenika gradonačelnika, a ono što treba naglasiti je činjenica da se zamjenik gradonačelnika i načelnici odjeljenja imenuju na prijedlog gradonačelnika", rekao je Marković.

On je podsjetio da za vrijeme rukovođenja Skupštinom nije donesena ni jedna odluka koja je nanijela štetu gradskom budžetu i da je zahvalan Stručnoj službi Skupštine i sekretaru Miodragu Bešliću na odgovornom radu.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović rekao da je međustranački sastanak održan u korektnoj atmosferi i naglasio da očekuje da će odbornici raditi u skladu sa zakonom i u interesu potreba građana.

Predstavnici DEMOS-a i SDSS Mićo Mićić, Čedomir Stojanović i Predrag Jović, izrazili su očekivanje da će skupštinska većina dobro raditi i da će odbornici donositi kvalitetne odluke, te da će imati dobru saradnju sa gradonačelnikom.