Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Želimir Nešković imenovan za stručnog saradnika bavarske kompanije

Ljekar Želimir Nešković iz Lopara imenovan je danas za stručnog saradnika za medicinska pitanja u njemačkoj kompaniji za ispitivanje vazduha i vode „Domatek“.

REPUBLIKA SRPSKA

Većinski vlasnik ove kompanije Robert Priler izrazio je zadovoljstvo jer je doktor Nešković član stručnog tima za poslove medicinskog sektora za bolesti kovida-19.

- Obavljamo ispitivanja za sve bolesti koje su izazvane i koje se šire korona virusom. To ćemo da proučavamo sa medicinskog aspekta, a Neškovićevo iskustvo nam je potrebno - rekao je Priler, doktor nauka iz oblasti zaštite životne sredine.

Suvlasnik kompanije „Domatek", Miroslav Kojadinović, koji je rodom iz Republike Srpske, podsjetio je da saradnja traje godinama unazad i da se s Neškovićem odvija na visokom nivou.- Sigurni smo da će ova saradnja donijeti veću mogućnost, ali i transparentnost u poslovanju koju očekujemo na području regiona Balkana. Naša kompanija, pored ispitivanja vazduha i vode, proširuje se i na sektor medicine s ljekarom Neškovićem - naveo je Kojadinović, koji je donirao serološke kovid testove bolnicama Bijeljini i Gradiška, kao i domovima zdravlja Ugljevik, Lopare i drugima u Srpskoj.

Nešković je zahvalio na povjerenju i izrazio zadovoljstvo što će biti dio tima ove bavarske kompanije, koja proširuje poslovanje na područje Balkana.

- Medicinska pitanja su nešto novo čime se bavi „Domatek", pogotovo u vrijeme korona virusa, kada može da ponudi brze antigenske testove prije nego što počne masovno vakcinisanje u zemljama Balkana - rekao je Nešković, koji je direktor Doma zdravlja Lopare.

Sutra će u sjedištu kompanije „Domatek", u bavarskom gradu Mildorf, Nešković razgovarati s vlasnicima o daljoj saradnji.

Ova kompanije će zdravstvenoj ustanovi u Loparama donirati prvi analitički aparat za masovno testiranje antigena na korona virus.

11°

  • 16:00

    11°C
  • 19:00

    10°C
  • 22:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI