Bijeljina: Prijava za bespovratna sredstva Čelendž fonda do 12. februara

Privredni subjekti iz BiH i Švedske šesti put mogu da se prijave za bespovratna sredstva iz Čelendž fonda u ukupnom iznosu od 420.000 evra, za što je javni poziv otvoren do 12. februara, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Bijeljina.

Bijeljina: Prijava za bespovratna sredstva Čelendž fonda do 12. februara

Sredstva su namijenjena privrednim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije "startapa", koji su registrovani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 evra, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 evra.

Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50 odsto ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može biti kraća od tri mjeseca, niti duža od šest mjeseci.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na internet-stranici www.c2c.ba, u skladu sa uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante, koji je sastavni dio Aplikacionog paketa.

Čelendž fond je uspostavljen u okviru projekta /Čelendž tu čejndž" /Challenge to Change - Izazov za promjene/, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /Sida/, a sprovode ga Sarajevska regionalna razvojna agencija /Serda/ i Razvojna agencija Republike Srpske.

Partner u projektu je i region Ostergotland u Istočnoj Švedskoj.Ukupni rasploživi Čelendž fond je 3,9 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA