PU Bijeljina: Pojačana kontrola saobraćaja u zonama škola

Povodom početka drugog polugodišta i povećanog prisustva školaraca, kako u zonama škola tako i na trasama kretanja, pripadnici Policijske uprave Bijeljina pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak i tehničku ispravnost autobusa kojima se vrši prevoz učenika.

BIJELJINA

Iz PU Bijeljina navode da će biti intenziviran rad specijalnog vozila "pauk", koje će uklanjati nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a biće sankcionisani i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

- Podsjećamo da je sa početkom školskih aktivnosti, povećano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece, a sve u cilju poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece školskog uzrasta koji samostalno učestvuju u saobraćaju.

Policijska uprava Bijeljina upućuje apel učesnicima u saobraćaju naručito vozačima, da u toku školske godine obrate veću pažnju na brzinu kretanja motornih vozila. Brzina bi trebala biti takva da vozač u svako vrijeme može zaustaviti svoje vozilo.

 

  • 16:00

    9°C
  • 19:00

    5°C
  • 22:00

    3°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI