Gradsko pozorište u Bijeljini najavljuje dvije premijere u februaru

Najmlađa ustanova kulture u Bijeljini, gradsko pozorište “Semberija” kao i većina ustanova pogođeno je pandemijom virusa korona. Ipak , tokom predhodnih godinu dana uspjeli su da odigraju čak pet premijera, a za početak februara mjeseca ove godine planiraju da bijeljinsku publiku obraduju sa još dvije. Iako su se radovali preseljenju u Sokolski dom, od toga za sada nema ništa.

BIJELJINA

Pandemija virusa korona uticala je u velikoj mjeri na kulturni život Bijeljine. U Gradskom pozorištu "Semberija" tokom prošle godine nisu uspjeli da realizuju sve planirane aktivnosti. Ipak , period zatvaranja iskoristili su za pripremu novih predstava .

Od februara mjeseca kada je izvedena prva premijera predstave "Komedija ometena u razvoju" pa do kraja godine imali su tri premijere.

Nakon prve premijere u februaru mjesecu čime je praktično i ozvaničen početak rada bijeljinskog pozorišta, sreća nije bila na strani glumaca.

Glumcima u velikoj mjeri nedostaje interakcija sa publikom, jer je zbog epidemiološke situacije ograničen broj prisutnih na predstavama.

I u ovoj ustanovi kao i drugim kulturnim nedostaje više finansijskih sredstava. Nadaju se uvećanju ovogodišnjeg budžeta za oko 60%.

Svako pozorište ima repertoar predstava. Plan i program rada pravi se svake sezone. Direktor Gradskog pozorišta "Semberija"  Ivan Petrović, za početak februara najavljuje dvije premijere i to dječiju predstavu "Čudne zveri na proveri" i predstavu "Glasovi iz predgrađa".

Predstave se trenutno izvode u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija". Iako je krajem prošle godine bilo najavljeno da gradsko pozorište "Semberija" prelazi u obnovljeni objekat Sokolskog doma, za sada od toga nema ništa.

  • 19:00

    4°C
  • 22:00

    3°C
  • 01:00

    2°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI