Bijeljina: Preminuo potpukovnik Vojske Republike Srpske Đoko Pajić

  • BIJELJINA
  • 23. Jan 2021.

U Bijeljini je danas u 72. godini preminuo potpukovnik VRS Đoko Pajić.

Bijeljina: Preminuo potpukovnik Vojske Republike Srpske Đoko Pajić

Đoko Pajić rođen je 1949. godine u selu Zagoni kod Bijeljine. Poslije osnovne škole, upisuje i 1968. godine završava srednju ekonomsku školu u Bijeljini sa odličnim uspjehom. Iste godine počinje da radi u Opštinskoj upravi Bijeljina, odakle je upućen i 1972. godine završava školu rezervnih oficira pješadije u Bileći.

Vraća se u Opštinsku upravu Bijeljina, gdje radi kao pomoćnik načelnika, a od 1983. godine kao načelnik opštinskog štaba teritorijalne odbrane. U tom periodu, za doprinos u razboju i jačanju teritorijalne odbrane dobio je niz priznanja od opštinskog, regionalnog i republičkog nivoa, a 1988. godine odlikovan je od strane Predsjedništva SFRJ zlatnom medaljom za rad u istom periodu završava i pravni fakultet u Sarajevu.

Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata od novembra 1991. godine na dužnosti načelnika Štaba 17. partizanske brigade JNA, u činu rezervnog majora OS SFRJ. Od njenog preformiranja od aprila 1992. godine na mjestu načelnika Štaba 1. semberske lake pješadijske brigade VRS. Tokom rata obavljao je i druge komandne dužnosti u IBK. Po završetku rata vraća se u Opštinsku upravu Bijeljina, gdje radi do penzionisanja 2008. godine. U tom periodu, u dva mandata, bio je predstavnik RS i srpskog naroda u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH.

Kao otac poginulog borca VRS, u periodu od 2000. do 2008. godine bio je predsjednik opštinske i republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca RS.

Sahrana je u ponedjeljak 25. januara 2021. godine u 13.00 časova na Gradskom groblju Pučile u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA