Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljina: Jedno mjesto opoziciji u Komisiji za imenovanja FOTO

Predsjednik Komisije Skupštine grada Bijeljina za izbor i imenovanje Miroslav Milovanović /SNSD/ rekao je da su odbornici skupštinske većine odlučili da, bez obzira na niz manjkavosti u Poslovniku, ustupe jedno mjesto članu opozicije u Komisiji tako što će Milan Trninić iz Ujedinjene Srpske odustati iz članstva.

BIJELJINA

U Komisiji za za izbor i imenovanje sada će biti pet odbornika skupštinske većine i dva odbornika opozicije.

Predsjednik Radnog tijela Skupštine Anka Todorović prethodno je dala odbornicima pauzu kako bi se pokušali dogovoriti u vezi sa brojem članova, odnosno zastupljenošću odbornika skupštinske većine i opozicije u Komisiji za izbor i imenovanja.

Milovanović je prije pauze, pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, rekao da Komisiju broji šest članova skupštinske većine i jedan opozicije.

"Skupštinska većina broji 23 odbornika i samim tim broj odbornika je srazmjeran ukupnom broju i rasporedu članova Komisije - šest iz pozicije plus jedan opozicioni, a postojeći Poslovnik ima mnogo manjkavosti", smatra Milovanović.

Odbornik SDS-a Mirjana Orašanin prethodno je predložila da u Komisiji budu dva člana iz opozicije /SDS, PDP, DNS/, što je potvrdio i odbornik Savo Popić iz DNS-a, tvrdeći da će u suprotnom biti povrijeđen skupštinski Poslovnik.

Odbornik PDP-a Slaviša Marković naveo je da je skupštinska većina narušila Poslovnik samim tim što je u Gradskoj upravi pred sjednicu Skupštine grada prijavila 23 odbornika, ali da jedan od njih, kako je naveo, nije potvrdio do danas prijavu jer čeka na sertifikat.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević smatra da po ovom pitanju ne treba praviti problem jer je i u ranijim sazivima opozicija bila konstruktivna.

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine grada Bijeljine počela je danas izborom radnog Predsjedništva, koje čine najstariji odbornik Anka Todorović iz SDS-a, kojoj je ovo peti odbornički mandat, te Aleksandar Đurđević iz SNSD-a i Danijel Perić iz SDSS - Mićo Mićić.

Novi saziv Skupštine grada čine 23 odbornika skupštinske većine okupljene oko SNSD-a i osam okupljenih oko SDS-a.

Sjednici prisustvuju poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović, te vjerski službenici.

11°

  • 22:00

    11°C
  • 01:00

    11°C
  • 04:00

    9°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI