Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bivši ministar Nenad Suzić osuđen na devet godina zatvora

Nekadašnji ministar prosvjete Republike Srpske i profesor Univerziteta u Banjaluci Nenad Suzić /71/ osuđen je pred Okružnim sudom u Banjaluci na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četrnaestogodišnje djevojčice.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: ATV

Okružni sud danas je objavio prvostepenu presudu kojom je "optuženi N.S. oglašen krivim zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina" iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osim devetogodišnje zatvorske kazne, Suziću je izrečena i mjera bezbjednosti zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt sa djecom.

Iz Okružnog suda je saopšteno da je optuženom izrečena mjera bezbjednosti zabrana približavanja i komunikacije sa određenim licima i to zabrana približavanja oštećenom licu na udaljenost bližu od 50 metara i zabrana komunikacije sa tim licem, u trajanju od dvije godine računajući od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Presudom je Suziću u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. juna do 5. decembra 2019. godine.

U saopštenju se dodaje da je oštećeno lice sa imovinskopravnim zahtjevom upućeno na parnicu.

Suzić je uhapšen u junu 2019. godine nakon što su se roditelji žrtve obratili policiji pošto im je djevojčica ispričala da ju je Suzić, koji im je komšija, napastvovao.

Presuda nije pravosnažna i dozvoljeno je pravo žalbe.

11°

  • 22:00

    11°C
  • 01:00

    11°C
  • 04:00

    9°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI