Gradonačelnik Petrović: Skupštinska većina izvršila čisto pravno nasilje

Na konstitutivnoj Skupštini koja je juče održana u Bijeljini odbijeno je devet od deset prijedloga gradonačelnika za imenovanja vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja, a na prijedlog gradonačelnika izabran je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Stevan Trifković.

Gradonačelnik Petrović: Skupštinska većina izvršila čisto pravno nasilje

Nakon što je skupštinska većina odlučila da se izjasni o prijedlozima komisije za izbor i imenovanja za imenovanje preostalih devet v.d. načelnika odjeljenja, gradonačelnik LJubiša Petrović i odbornici opozicije su napustili skupštinsku salu.

Prema njihovom mišljenju, ovakva odluka prestavlja grubo kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, Statuta Grada Bijeljina i Poslovnika o radu Skupštine Grada Bijeljina.

- Skupštinska većina izvršila čisto pravno nasilje, želeći po svaku cijenu da imenuje vršioce dužnosti načelnika odjeljenja, čak i na način koji zakon decidno ne dozvoljava. Ovakvi pravni prekršaji zahtjevaju brzu i odlučnu reakciju, mi je imamo i upotrijebićemo sva pravna sredstva da na njih odgovorimo već u toku ove radne sedmice. Brzo i konkretno ćemo reagovati protiv odgovornih lica koja su ovo pravno nasilje prijedložila, dozvolila i provela, jer će ove odluke dovesti do štete od oko 1.500.000 konvertibilnih maraka u gradskom budžetu a naša je dužnost da budemo odgovorni prema narodnom novcu - zaključio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA