SIPA: Pretresi u Bijeljini i Foči, uhapšena tri lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Skuter 2“ koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

BIJELJINA
FOTO: S. Pašalić

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210a. istog zakona „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda".

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1259 kutija cigareta, oko 3810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 evra, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija „Skuter 2" realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

  • 13:00

    8°C
  • 16:00

    8°C
  • 19:00

    5°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI