Okružni privredni sud Bijeljina: Na kraju godine neriješenih 1.315 predmeta

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini na kraju godine ostalo je neriješeno 1.315 predmeta, više nego na kraju 2019. godine, kada ih je ostalo neriješeno 1.288, objavljeno je na zvaničnoj stranici Suda.

Okružni privredni sud Bijeljina: Na kraju godine neriješenih 1.315 predmeta

U programu rada Suda za ovu godinu navodi se da su na to uticali vanredni uslovi rada uzrokovani pandemijom virusa korona, zbog čega su od polovine marta lani ročišta u predmetima odgađana do 1. juna, kada je rad po predmetima ponovo aktiviran, ali uz nastavak poštovanja epidemioloških mjera.

Sud u ovom periodu nije bio zatvoren, ali nije radio sa strankama, posebno imajući u vidu prostorno ograničenje u Sudu, gdje je, kako se ističe, prisutna prenatrpanost sudskim osobljem, bez sudnice, što je onemogućavalo održavanja propisane fizičke distance.

Najavljeno je da će u ovoj godini sudije davati prioritet rješavanju predmeta prema redoslijedu prijema inicijalnog akta kojim se pokreće sudski postupak, predmetima koji se po zakonu smatraju hitnim, prvenstveno u vezi sa stečajima i likvidacijama i proisteklim iz njih, te ukinutim predmetima prema odlukama Višeg privrednog suda u Banjaluci, Vrhovnog suda Republike Srpske i Ustavnog suda BiH, a ostale predmete rješavati u razumnom roku, prema redoslijedu iniciranja postupka.

"U tekućoj godini očekuje se smanjenje broja neriješenih predmeta na svim referatima jer su sudijske funkcije u cijelosti popunjene sistematizovanim brojem sudija, šest redovnih sudija, od kojih je jedan ujedno i predsjednik suda", navodi se u programu rada.

Okružnom privrednom sudu u Bijeljini za 2021. godinu odobren je budžet od 892.900 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA