Petrović: Reagovaćemo na sporna imenovanja

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović izjavio je da su imenovanja vršilaca dužnosti načelnika gradskih odjeljenja na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada, koja je održana u ponedjeljak, 25. januara, sporna te da se čeka rješenje Stručne službe grada, nakon čega će biti preduzeti dalji pravni koraci.

BIJELJINA
FOTO: Srna

Petrović je novinarima rekao da su odlukama donesenim na konstitutivnoj sjednici prekršene odredbe Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi, te Poslovnika Skupštine i Statuta grada Bijeljine.

On je naveo da je na sjednici odbijeno devet njegovih prijedloga, a jedan prihvaćen, te da je Skupština grada tako poslala jasnu poruku.

Petrović je napomenuo da je u redu da se odbiju njegovi prijedlozi, ali da nije u skladu sa zakonom da se imenuju vršioci dužnosti načelnika odjeljenja bez prijedloga gradonačelnika.

"Gradska uprava ima spreman i konkretan odgovor o svemu ovom, neće se pitati politika niti gradonačelnik nego isključivo struka", rekao je Petrović.

Na konferenciji za novinare obratili su se i pravnici - savjetnik gradonačelnika Miodrag Bešlić i sekretar Gradske uprave Dragan Vujić, koji su istakli da su imenovanjem vršilaca dužnosti načelnika gradskih odjeljenja prekršene odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave, te odredbe Statuta i Poslovnika.

Skupština grada Bijeljine imenovala je u ponedjeljak, 25. januara, 10 vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi i njihovim polaganjem zakletve završena je konstitutivna sjednica.

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanja prethodno je odbila devet od 10 prijedloga gradonačelnika za ova imenovanja, što je potvrđeno i glasanjem odbornika, a vršioci dužnosti imenovani su na prijedlog nadležne skupštinske komisije.

Jedini prijedlog gradonačelnika koji je skupštinska komisija i većina odbornika podržala je imenovanje Steve Trivkovića /SNSD/ za vršioca dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

10°

  • 16:00

    9°C
  • 19:00

    6°C
  • 22:00

    3°C
Vedro

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI