NASTAVLJA SE PREMIJER LIGA BIH Radnik – opstanak realnost

Poslednjeg vikenda u februaru, tradicionalno, počinje drugi dio sezone u Premijer ligi BiH u fudbalu. Tada će najbolji klubovi iz BiH krenuti sa utakmicama i obezbjediti sebi što bolji plasman na tabeli. Ova sezone biće veoma uzbudljiva, neizvjesna, kako u borbi za sam vrh i izlazak u Evropu, tako i za očuvanje premijerligaškog statusa.

NASTAVLJA SE PREMIJER LIGA BIH Radnik – opstanak realnost

Radnik je u zoni ispadanja. Nakon nekoliko kvalitetnih sezona i dvostrukog izlaska na međunarodnu scenu, ekipa je, sticajem okolnosti, dospjela da se bori za opstanak u ligi.

Trener Darko Nestorović, koji je u finišu jesenjeg dijela došao u Radnik, tokom zime napravio je selekciju igrača, dao odriješene ruke onima na koje ne računa a na njihvoa mjesta doveo provjerene i iskusne igrače, a sve u jednom cilju, da Bijeljinci i naredne sezone igraju u društvu najboljih klubova BiH.

Da li će u tome uspjeti pokazaće nastavak šampionata i susreti u kojima Radnik treba da obezbjedi opstanak.

Realno gledajući, po imenima igrača, Bijeljinci su u odnosu na prošlu sezonu mnogo kvalitetniji, iskusniji, jači, tako da ne bi trebalo da se brinu oko opstanka.

Gledajuči po pozicijama u ekipi, sve linije su maksimalno popunjene, po dva igrača konkurišu za mjesto, a radi se o veoma iskusnim igračima.

Na golu Radnika nalaze se dva kvalitetna golmana Luka Bilobrk (35 godina) Dalibor Kozić (33).

Na bočnim pozicijama su Aleksandar Vasić (29) i Miladin Filipović (25), štoperska linija, možda i najjača u Premijer ligi, Miloš Simonović (30), Saša Novaković (29) i Ivan Šubert (27), što je garant jake odbrane.

Sredinu terena predvodi kapiten Velibor Đurić (38), a pored njega tu su još: Marko Milenković (29), Nikola Popara (29), Pavle Sušić (33), Nedim Mekić (25), Milivoje Lazić (28), te predvodnici nove generaciej Stefan janjić (25) i Farku Gogić (21).

Odlaskom Vladimira Bradonjića, koji je, objektivno, jedini kvalitetan igrač koji je napustio Radnik, pojavili su se problemi u napadu, ali je sada i taj segment igre znatno pojačan. Pored Mahira Karića (34) golove u proljetnom dijelu sezone trebali bi „zabijati" Matej Jelić (30), Ermin Huseinbašić (27) i Miloš Vušurović (26).

Pored ovih kvalitetnih igrača, koji će svakako iznijeti ovaj dio sezone svoju priliku sa klupe čekaće mladi Jovan Motika, Nenad Nikić, Mustafa Šukilović, ali će oni sigurno imati mnogo manju minutažu.

Naravno, mnogi će se ponovo upitati gdje su mladi igrači, djeca koja su ponikla u redovima Radnika, međutim, u ovakvoj situaciji teško da se njima može dati prilika. Iz kluba su do sada i saopštavali da je politika promocije igrača iz sopstvenog pogona osnovni prioritet, ali to se može samo ako ste stabilni na tabeli, ne borite se za opstanak, kao što je Radnik sada u situaciji. Normalno je da se oslonite na starije, iskusnije igrače, da se izbori opstanak, a potom pokušati da se afirmišu mladi igrači.

Ako analiziramo trenutni sastav Radnika, imena igrača i njihove karijere, onda Darku Nestoroviću ne bi trebalo biti teško da izbori opstanak. Naravno, neće to biti ni malo lako, ali bi bilo sasvim realno da Radnik i naredne sezone gledamo u Prmeijer ligi BiH, što svakako ovaj klub i zaslužuje, naravno i njegovi navijači koji očekuju da se vrate na tribine i pomognu u zajedničkom cilju.

Dragan Tešić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA