Bijeljina - grad bez suvenira

Bijeljina još uvijek nema neki svoj prepoznatljiv i autentičan suvenir koji bi gosti i putnici namjernici mogli kupiti prilikom boravka u ovom gradu. U centru grada, istina, nalazi se mala suvenirnica u kojoj se na prste jedne ruke mogu nabrojati suveniri i razglednice, uz uobičajene brošure i flajere, kao što su  turistički vodič i smještajni kapaciteti grada.

BIJELJINA

Radenko Tešić, direktor Turističke organizacije grada Bijeljina kaže da je u međuvremenu bila formirana komisija koja je trebalo da raspiše konkurs za izbor najboljih suvenira, ali je pandemija virusa korona privremeno zaustavila te aktivnosti.

-U prošloj godini imali smo puno manje posjeta Bijeljini i boravaka turista, što je i razumljivo, zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi. Velike gubitke u poslovanju bilježe turističko-ugostiteljska preduzeća. Bijeljina ima značajne resurse u oblasti turizma koji su još uvijek nedovoljno iskorišteni. Kada pandemija konačno prođe, nadam se da će se popraviti situacija i u ovoj privrednoj grani, kaže Tešić.

Blizina velikih rijeka, Drine i Save, kao i planine Majevice, s jugozapadne strane, tradicionalno gostoprimstvo koje krasi Semberce, ribolovni, lovni, ali i vjerski turizam, nedovoljno iskorišteni kapaciteti Banje "Dvorovi", atrakcije koje gostima pruža turističko - ugostiteljski i rekreativni kompleks etno - sela "Stanišići", sve su to preduslovi za dinamičan razvoj turizma u ovom kraju. Suveniri i razglednice trebalo bi da budu samo propratna manifestacija te priče o turizmu.

  • 20:00

    5°C
  • 23:00

    5°C
  • 02:00

    2°C
Kiša

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI