Radnik i Velež odigrali bez golova na otvaranju proljećnog dijela Premijer lige

Radnik imao igrača više preko 30 minuta, gosti igrali previše bojažljivo, tako da je remi najrealniji ishod.

BIJELJINA

Nakon 76 dana pauze nastavljena je Premijer liga BiH u fudbalu, a čast da otvori ovu sezonu imali su fudbaleri Radnika i Veleža. Nakon 90 minuta mreže su ostale netaknute i rivali su podijelili po bod u ovom meču.

Vidno je bilo da su fudbaleri tek izašli iz priprema, noge su bile "teške" a kod domaćeg sastava primjetan je i nedostatak fizičke kondicije, posebno u finišu susreta, kada su imali igrača više ali nisu napravili neophodan pritisak na Mostarce i pokušali osvojiti sva tri boda. Nije trener Radnika Darko Nestorvić imao dovoljno kvalitetnih igrača na klupi, a podatak da je izvršio samo jednu izmjenu, i to u samom finišu, pokazuje koliko je mali roster kvalitetnih igrača imao na klupi. Novaković i Janjić nisu mogli nastupiti zbog kartona, Jelić nije registrovan, a Mekić i Đurić nisu dovoljno spremni.

Trener gostiju Feđa Dudić počeo je susret u nešto kombinovanom sastavu, sa nekoliko standardnih na klupi, planirajući da ih u igru uvede u poslednjih 30 minuta, ali je crveni karton koji je dobio Hasanović u 57. minutu sigurno poremetio njegove planove, tako da i „rođeni" moraju biti zadovoljni sa remijem.

Ako analiziramo ukupan susret i učinak oba tima, onda niti jedan sastav nije zaslužio da osvoji tri boda.

Sama utakmica obilovala je sa dosta loših poteza, netačnih dodavanja, nepreciznih pasova, a u prvom dijelu samo dvije poluprilike. Na otvaranju susreta Popara je loše šutirao sa 14 metara, nakon dobrog proigravanja od Huseinbašića, a na drugoj strani Anđušić je sam, šalje loptu pored Bilobrka, ali i pored gola. U nastavku prvo je Karić sam, ponovo asistent Huseinbašić, loše je šutirao, a potom i Huseinabšićev volej završava pored gola. Huseinbašić je bio i najbolji pojedinac domaćih u ovom susretu. Nakon toga slijedi crveni karton za Hasanovića a do kraja samo je Karić loše šutirao sa peterca, a Radovićev udarac sa oko 30 metara Bilobrk je izbacio u korner.

Naredno kolo Radnik je ponovo domaćin, u Bijeljinu dolazi Mladost, ekipa koja se mora pobijediti, ako se želi izboriti opstanak u ligi. Naravno u tom meču neophodna je mnogo veća borbenost, odgovornost u igri, a narvno i koncentracija pred protivničkim golom, kako bi se popravila realizacija

Radnik - Velež 0:0

Gradski stadion u Bijeljini, sudija: Dragan Petrović (Banjaluka), žuti kartoni: Filipović (Radnik), Anđušić, Hasanović (Velež), crveni karton: Hasanović (57)

Radnik: Bilobrk, Vasić, Simonović, Šubert, Filipović, Milenković, Popara (Sušić), Gogić, Vušurović, Huseinbašić, Karić. Trener: Darko Nestorović

Velež: Kjosevski, Radović, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Georgijević (Ovčina), Osmić (Alagić), Anđušić (Češmedijev), Hasanović, Vehabović (Brandao), Radovac. Trener: Feđa Dudić

Semafor na stadionu nije radio

Po prvi put, od kako ga je Ivan Rakitić, donirao FK Radniku, semafor na Gradskom stadionu nije bio u funkciji. Razloge zbog čega nije radio nismo uspjeli saznati no svakako da se u klubu moraju potruditi da u narednom periodu bude u funkciji kako bi se lakše pratio susret.

Dragan Tešić

11°

  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI