Radnik i Velež odigrali bez golova na otvaranju proljećnog dijela Premijer lige

Radnik imao igrača više preko 30 minuta, gosti igrali previše bojažljivo, tako da je remi najrealniji ishod.

Radnik i Velež odigrali bez golova na otvaranju proljećnog dijela Premijer lige

Nakon 76 dana pauze nastavljena je Premijer liga BiH u fudbalu, a čast da otvori ovu sezonu imali su fudbaleri Radnika i Veleža. Nakon 90 minuta mreže su ostale netaknute i rivali su podijelili po bod u ovom meču.

Vidno je bilo da su fudbaleri tek izašli iz priprema, noge su bile "teške" a kod domaćeg sastava primjetan je i nedostatak fizičke kondicije, posebno u finišu susreta, kada su imali igrača više ali nisu napravili neophodan pritisak na Mostarce i pokušali osvojiti sva tri boda. Nije trener Radnika Darko Nestorvić imao dovoljno kvalitetnih igrača na klupi, a podatak da je izvršio samo jednu izmjenu, i to u samom finišu, pokazuje koliko je mali roster kvalitetnih igrača imao na klupi. Novaković i Janjić nisu mogli nastupiti zbog kartona, Jelić nije registrovan, a Mekić i Đurić nisu dovoljno spremni.

Trener gostiju Feđa Dudić počeo je susret u nešto kombinovanom sastavu, sa nekoliko standardnih na klupi, planirajući da ih u igru uvede u poslednjih 30 minuta, ali je crveni karton koji je dobio Hasanović u 57. minutu sigurno poremetio njegove planove, tako da i „rođeni" moraju biti zadovoljni sa remijem.

Ako analiziramo ukupan susret i učinak oba tima, onda niti jedan sastav nije zaslužio da osvoji tri boda.

Sama utakmica obilovala je sa dosta loših poteza, netačnih dodavanja, nepreciznih pasova, a u prvom dijelu samo dvije poluprilike. Na otvaranju susreta Popara je loše šutirao sa 14 metara, nakon dobrog proigravanja od Huseinbašića, a na drugoj strani Anđušić je sam, šalje loptu pored Bilobrka, ali i pored gola. U nastavku prvo je Karić sam, ponovo asistent Huseinbašić, loše je šutirao, a potom i Huseinabšićev volej završava pored gola. Huseinbašić je bio i najbolji pojedinac domaćih u ovom susretu. Nakon toga slijedi crveni karton za Hasanovića a do kraja samo je Karić loše šutirao sa peterca, a Radovićev udarac sa oko 30 metara Bilobrk je izbacio u korner.

Naredno kolo Radnik je ponovo domaćin, u Bijeljinu dolazi Mladost, ekipa koja se mora pobijediti, ako se želi izboriti opstanak u ligi. Naravno u tom meču neophodna je mnogo veća borbenost, odgovornost u igri, a narvno i koncentracija pred protivničkim golom, kako bi se popravila realizacija

Radnik - Velež 0:0

Gradski stadion u Bijeljini, sudija: Dragan Petrović (Banjaluka), žuti kartoni: Filipović (Radnik), Anđušić, Hasanović (Velež), crveni karton: Hasanović (57)

Radnik: Bilobrk, Vasić, Simonović, Šubert, Filipović, Milenković, Popara (Sušić), Gogić, Vušurović, Huseinbašić, Karić. Trener: Darko Nestorović

Velež: Kjosevski, Radović, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Georgijević (Ovčina), Osmić (Alagić), Anđušić (Češmedijev), Hasanović, Vehabović (Brandao), Radovac. Trener: Feđa Dudić

Semafor na stadionu nije radio

Po prvi put, od kako ga je Ivan Rakitić, donirao FK Radniku, semafor na Gradskom stadionu nije bio u funkciji. Razloge zbog čega nije radio nismo uspjeli saznati no svakako da se u klubu moraju potruditi da u narednom periodu bude u funkciji kako bi se lakše pratio susret.

Dragan Tešić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA