Svete, čuvaj se, stiže levoruko tenisko čudo iz Srbije

Tenis dobija još jedno veliko ime iz Srbije, talentovani Kragujevčanin Ognjen Milić je prvak Evrope do 14 godina i planira veliki proboj.

REGION I SVIJET

Neprikosnoveni vladar svetskim tenisom je Novak Đoković, ali Srbija i u mlađim kategorijama ima još jedan ponos. Ognjen Milić je na vrhu evropske liste tenisera do 14 godina, a do vodećeg mesta na lestvici starog kontinenta stigao je pobedom na 10 uzastopnih međunarodnih turnira - i to bez izgubljenog seta. Teniski stručnjaci, ovom talentovanom dečaku iz Kragujevca, već sada predviđaju velike domete na svetskoj sceni.

Ognjen Milić je u juniorskom tenisu osvojio praktično sve što se može osvojiti, a do sada je u svojoj kolekciji ‘'nanizao'' preko 100 pehara sa domaćih i međunarodnih takmičenja i turnira. Ovaj četrnaestogodišnji dečak iz Kragujevca, već pet godina uzastopno je prvak države u svom uzrastu, bio je prvak Evrope do 12 godina, a sada je prvi i na listi mladih evropskih tenisera do 14 godina.

Tokom ove i naredne godine Ognjen će odmeravati snage i sa starijim teniserima na ITF turnirima do 16 godina, koji su ujedno i ulaznica za juniorske grendslemove.

Foto: Privatna arhiva

Iako još nema punih 14 godina iza ovog mladog tenisera je deset godina iskustva na svim teniskim podlogama, a svojim dosadašnjim uspesima na međunarodnim turnirima, počeo je da krči put do seniorskih kategorija.

Najveći uzor mu je Novak Đoković, ali kaže da voli i igru Rafaela Nadala, jer je i sam, pojašnjava nam, levoruki igrač.

‘"Volim taj spin koji ima Nadal. I ja igram levom rukom, pa mi je on uz Novaka najveći uzor", spremno odgovara mladi teniser i dodaje da su mu forhend i bekhend omiljeni udarac, ali da je dobar i na servisu.

Baš poput našeg teniskog asa Novaka Đokovića, koji je godinama u sportskom rivalstvu sa Nadalom i Federerom, Ognjen kaže da i on ima svoje ‘'Nadale i Federere'', te da se na evropskoj sceni već izdvojilo nekoliko dečaka iz Rumunije, Italije i Rusije sa kojima se često sreće na turnirima. Međutim, pomalo skromno dodaje da je i on njihov Novak Đoković.

Udarci koje voli i u kojima je dobar u poslednje tri godine donosili su mu samo pobede, a u svojoj genaraciji nije izgubio nijedan set, a kamoli meč, priča nam Ognjenov tata Nikola koji je uz njega na svakom takmičenju.

"Rekli su nam da ga posebno krasi ta leva ruka kojom igra, kao i građa tela koja je idealna za tenis. Ognjen ima elastičnost, hitrinu i brzinu koja je u ovom sportu presudna za postizanje dobrih rezultata", kaže otac Nikola.

On se priseća da su treneri primetili Ognjenov talenat kada je imao nepune četiri godine i da se od prvobitne igre na terenu, dečja radoznalost pretvorila u ozbiljno bavljenje sportom, pa Ognjen danas trenira po tri do četiri sata dnevno.

11°

  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI