Ðorđu Periću Gran pri na festivalu u Ukrajini

Desetogodišnji Ðorđe Perić iz Bijeljine osvojio je na trećem Međunarodnom muzičkom online festivalu "Konstelejšnfest" (Konstellationfest) u Ukrajini Gran pri - najprestižnije priznanje koje se dodjeljuje samo u izuzetnim slučajevima na prestižnim festivalima kada takmičar pokaže izuzetno visok nivo interpretacije, virtuoznosti i natprosječne muzikalnosti.

Ðorđu Periću Gran pri na festivalu u Ukrajini

Ðorđe se takmičio u disciplini instrumentalni žanr, uzrasne kategorije do 12 godina, i kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH, uz maksimalan broj poena, dobio zvanje laureata cjelokupnog takmičenja osvojivši najprestižniju nagradu.

Perić je izrazio zadovoljstvo uspjehom na ovom prestižnom festivalu, koji se održavao u Ukrajini od 27. februara do 2. marta, a na njemu je učestvovalo više od 400 takmičara iz 15 zemalja svijeta.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što predstavljam svoju zemlju i izuzetno sam srećan što sam na ovom takmičenju nagrađen najvećim priznanjem", rekao je Perić.

Ovaj desetogodišnjak osvojio je nagradu i na prethodno održanom festivalu u Londonu "Internacional British college od Accordionists"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA