Skupština Grada: Usvojena većina tačaka Dnevnog reda

Skupština Grada Bijeljina usvojila je na drugoj sjednici aktuelnog saziva većinu prijedloga koji su se našli u konačnoj verziji Dnevnog reda.

Skupština Grada: Usvojena većina tačaka Dnevnog reda

Između ostalih, usvojeni su izvještaj o izvršenju budžeta Grada Bijeljina za 2020. godinu, odluka o prenosu svojine i posjeda sa Grada na Republiku Srpsku u svrhu izgradnje auto-puta i gasovoda, više odluka Odjeljenja za stambeno - komunalne poslove o promjeni vlasničkog statusa nepokretnosti i određivanju naziva ulica, odluke o davanju saglasnosti za podizanje spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno - otadžbinskog rata i generalu Dragoljubu Mihailoviću, kao i razrješenja i imenovanja vršilaca dužnosti direktora Javnog informativnog i izdavačkog preduzeća Semberija i Majevica, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj" i Turističke organizacije Grada Bijeljina.

Gradonačelnik Petrović smatra da cilj zaključka o pokretanju inicijative za izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je Skupština usvojila na prijedlog Komisije za propise, nije povećanje ili smanjenje nadležnosti organa lokalne samouprave, što je ohrabrujuće.

- Nikako nije dobro što su sa dnevnog reda skinute tačke koje su važne za komunalnu infrastrukturu i skupštinska većina mora da snosi odgovornost za posljedice koje će nastati iz ove odluke - istakao je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA