Krimolovci: Od 433 prijave 25 korisnih

  • BiH
  • 04. Mar 2021.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ u februaru su dobili 433 prijave putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, od kojih je 25 sa korisnim informacijama.

Krimolovci: Od 433 prijave 25 korisnih

Registrovano je 295 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 10 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima ili planiranim krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz Sipe.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela primljeno je 138 prijava, od kojih je 15 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa drogom, krijumčarenjem oružja i trgovinom ljudima, navodi se u saopštenju.Od ukupnog broja primljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 18 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po sedam je postupala i Sipa.

U februaru je primljeno 10 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici Sipe dali su i 61 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" 080 020 505.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA