Gradonačelnik Petrović: Pozivam građane na mir i povjerenje u PU Bijeljina

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović izrazio je zabrinutost zbog pronalaska velike količine naoružanja i vojne opreme u Janji. Gradonačelnik Petrović smatra da je razočaravajuće da se ovakve pojave događaju u našem gradu u 2021. godini, ali i da iznenađenost ne smije umanjiti neophodni oprez i svijest o ozbiljnosti situacije.

Gradonačelnik Petrović: Pozivam građane na mir i povjerenje u PU Bijeljina

Odmah po saznanju za ovaj događaj, gradonačelnik je direktno kontaktirao predstavnike Policijske uprave Bijeljina i, nakon više detaljnih razgovora, siguran je u volju i sposobnost Policijske uprave i nadležnog tužilaštva da efikasno rasvijetle ovaj slučaj i očuvaju mir i bezbjednost građana. Gradonačelnik naglašava da nema mjesta panici, glasinama i dizanju tenzija, kao i da je neophodno da svi građani strpljivo sačekaju završetak istražnih radnji i da, uz obostrano povjerenje, sarađuju sa nadležnim institucijama.

U skladu sa novonastalom situacijom i dogovorom sa Policijskom upravom Bijeljina, Gradonačelnik će reaktivirati Forum bezbjednosti Grada Bijeljina, koji je ustanovljen odlukom gradonačelnika iz 2011. godine i u čiji rad će biti uključeni relevantni akteri iz struke i društvenog života.

Građane Semberije, a posebno Janje, poziva na mir i strpljenje, kako bi Policijska uprava Bijeljina i nadležno tužilaštvo nesmetano izvršili svoje zadatke, koji su prije svega u službi zaštite bezbjednosti svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA